3Dsurvey instructievideo´s

Benieuwd hoe 3Dsurvey dronemapping software voor landmeters werkt? Volg de instructievideo´s op deze pagina om een vliegende start te maken. Nieuwe video´s worden toegevoegd zodra ze beschikbaar zijn.
 

3Dsurvey tutorial 1

Computer instellingen

Er zijn een aantal computerinstellingen die moeten worden gecontroleerd of aangepast om de prestaties van de computer en de grafische kaart te optimaliseren voordat we met 3Dsurvey gaan werken. Deze instructievideo laat u zien hoe.
 


 

3Dsurvey tutorial 2

Afbeeldingen importeren met telemetrie en GCP gebaseerde oriëntering

In deze instructievideo leggen we uit hoe u een project kunt starten en tonen we de workflow van het importeren van afbeeldingen en telemetrie gegevens, inpassing en georefereren middels paspunten, tot en met het berekenen van de orthofoto.
 


 

3Dsurvey tutorial 3

Afbeeldingen importeren met EXIF/GPS oriëntatie

Deze instructievideo laat zien hoe u uw project start en toont de workflow van het importeren van afbeeldingen en EXIF-gegevens naar het genereren van een puntenwolk en het berekenen van een orthofoto.
 


 

3Dsurvey tutorial 4

Afbeeldingen importeren met GCP oriëntatie

Deze instructievideo laat zien hoe u uw project kunt starten en toont de workflow van het importeren van afbeeldingen en het oriënteren van uw model met behulp van grondcontrolepunten (GCP) tot het genereren van een puntenwolk en het berekenen van een orthofoto.
 


 

3Dsurvey tutorial 5

Volumeberekeningen

We hebben in een eerdere 3Dsurvey video een 3D-puntenwolk berekend. In deze instructievideo ziet u een snel overzicht van het resultaat en laten we zien hoe u eenvoudig een volume kunt berekenen.
 


 

3Dsurvey tutorial 6

Digitale orthofoto herberekenen

In deze instructievideo laten we u zien hoe u een digitale orthofoto kaart kunt herberekenen in 3Dsurvey. Het resultaat is een opgeschoonde orthofoto, waarin ongewenste obstakels en objecten verwijderd zijn.
 


 

3Dsurvey tutorial 7

Volumeberekening op basis van twee oppervlakken

In deze instructievideo laten we zien hoe u volumeverschillen kunt meten tussen 2 verschillende 3D puntenwolken, bijvoorbeeld om op een project de wekelijkse grondverzet bewegingen te monitoren.
 


 

3Dsurvey tutorial 8

De sectie box gebruiken

In deze instructievideo laten we u zien hoe u de sectie box functionaliteiten kunt gebruiken in 3Dsurvey.
 


 

3Dsurvey tutorial 9

Hulpmiddelen voor het bewerken van puntenwolken

In deze instructievideo laten we u zien hoe u zo efficiënt mogelijk met de puntenwolk bewerkingstools kunt werken in 3Dsurvey.
 


 

3Dsurvey tutorial 10

Onbekende camera parameters

In deze 3Dsurvey instructievideo laten we zien hoe u beelden kunt verwerken, zonder de camera parameters te weten. In dit voorbeeld maken we gebruik van een smartphone camera.
 


 

3Dsurvey tutorial 11

Waypoints vliegen met een DJI drone

In deze instructievideo laten we zien hoe u een autonome drone missie kunt plannen met behulp van het A2 Autopilot (flight controller) systeem van DJI.
 


 

3Dsurvey tutorial 12

Grond controle punten (GCP) plaatsen

In deze 3Dsurvey instructievideo geven we u uitleg over het plaatsen van grondcontrolepunten (GCP’s) voorafgaand aan de vlucht. We hebben deze punten nodig voor nauwkeurige 3D gegevens, zodat 3Dsurvey de inpassing van het model automatisch verwerkt.
 


 

3Dsurvey tutorial 13

Profielen genereren van drone metingen

In deze 3Dsurvey instructievideo laten we zien hoe u in een handomdraai profiellijnen, zoals lengteprofielen en dwarsprofielen, kunt genereren vanuit een 3D puntenwolk.
 


 

3Dsurvey tutorial 14

Digitale orthofoto samenvoegen

In deze 3Dsurvey instructievideo laten we zien hoe u twee afzonderlijke orthofoto mozaïek kaarten kunt samenvoegen.
 


 

3Dsurvey tutorial 15

Nauwkeurigheid van puntenwolken controleren

In deze korte 3Dsurvey video tutorial laten we zien hoe u de nauwkeurigheid van een uit drone data gegenereerde 3D puntenwolk kunt controleren.
 


 

3Dsurvey tutorial 16

Contourlijnen

3Dsurvey is een perfect hulpmiddel voor landmeters. In deze instructievideo laten we zien hoe eenvoudig het is om contourlijnen te maken op basis van een digitaal terreinmodel.
 


 

3Dsurvey tutorial 17

Puntenwolk classificatie

In deze instructievideo laten we zien hoe u de 3D puntenwolk classificatie wizard gebruikt ter ondersteuning bij het berekenen van een perfect digitaal terreinmodel.
 


 

3Dsurvey tutorial 18

3D metingen

In deze instructievideo laten we zien hoe u de 3D meetfunctie van 3Dsurvey gebruikt om 3D metingen uit te voeren in een puntenwolk.
 


 

3Dsurvey tutorial 19

Afbeeldingen geotaggen in missieplanner

In deze instructievideo laten we zien hoe u luchtfoto’s (gemaakt met een drone) geotagt door afbeeldingen en GPS-coördinaten te combineren vanuit een apart logbestand. Het resultaat is een reeks afbeeldingen waarbij de GPS-coördinaten zijn weggeschreven in de EXIF-gegevens binnen de eigenschappen van iedere afbeelding.
 


 

3Dsurvey tutorial 20

CAD functies gebruiken

Geïntegreerde CAD functies vormen een geweldige aanvulling op de al indrukwekkende lijst modellering- en analyse hulpmiddelen in 3Dsurvey software. Ze geven u de mogelijkheid om met CAD functies aan uw projecten te werken, zoals het aanmaken van lagen en tekenen van topografische kaarten.
 


 

3Dsurvey tutorial 21

GCP inpassing problemen oplossen

3Dsurvey biedt een eenvoudige en snelle georeferentie en oriëntatie van uw landmeetkundige projecten, 3D-modellen en meer. Aangezien de systeemstructuur van globale coördinaten een complexe materie is, hebben we coördinatensysteem ondersteuning ingebouwd die meer dan 5000 wereldwijde coördinatenstelsels bevat.
 


 

3Dsurvey tutorial 22

Puntenwolk samenvoeg functie gebruiken

In deze instructievideo leggen we uit hoe u de samenvoeg-functie kunt gebruiken als u twee puntenwolken wilt samenvoegen of een enkele wilt dupliceren in het geval u slechts één puntenwolk hebt geselecteerd.
 


 

3Dsurvey tutorial 23

Stuurprogramma voor NVIDIA grafische kaart updaten

In deze video tutorial laten we zien hoe u de stuurprogramma’s voor uw NVIDIA-grafische kaart kunt bijwerken, om het berekenen van een puntenwolk met behulp van de GPU in 3Dsurvey drone mapping software mogelijk te maken.
 


 
Als u vragen heeft naar aanleiding van de instructievideo´s, neem dan contact op met onze Servicedesk via telefoonnummer 0297-893063 of stuur een e-mail naar support@geodirect.nl. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen.
 
« Terug naar 3Dsurvey