FAQ: hoe kan ik het dichtstbijzijnde punt uitzetten?

Het komt weleens voor dat er een groot aantal punten moet worden uitgezet. Elke keer weer is het een uitdaging dit op de meest efficiënte manier te doen. Een optie hiervoor is de route bepalen tijdens de voorbereiding van het coördinaten-bestand. Helaas gaat hiermee veel onnodige tijd verloren. Wilt u zo praktisch mogelijk te werk gaan? Dan biedt Stonex SurvCE de oplossing.

Om u mee te nemen in deze eenvoudige maar functionele veldboek software, gebruiken we stap-voor-stap instructies die precies laten zien en beschrijven wat u moet doen. U begint met het inladen van de coördinaten in de Job. Wanneer dit is gelukt, start u de functie ‘Uitzetten punten’. Om groepen van punten of enkele punten in de lijst te zetten zijn onderstaande opties mogelijk:

Bijv.: 1,2,3,4,5,10-100 = 1 en 2 en 3 en 4 en 5 en 10 t/m 100
, / [Komma] = En
– / [Minus] = Tot en met

Zodra u de gewenste (serie) punten bij ‘Punt Nr’ heeft ingevoerd, drukt u op de knop ‘In Lijst’. Zoals de naam al doet vermoeden worden op deze manier de door u aangemaakte punten toegevoegd aan de uitzetlijst. Vervolgens kunt u de lijst bekijken door op de knop ‘Uit Lijst’ te drukken.

De lijst kan nu op volgorde van puntnummer uitgezet worden via de groene vink. Voor het uitzetten van punten op basis van ’dichtstbijzijnde’ gebruikt u de ‘Zoek-punt’ knop.

Wanneer u het punt heeft uitgezet en opgeslagen, wordt dit punt uit de lijst verwijderd en verschijnt het volgende dichtstbijzijnde punt automatisch in het scherm van uw veldboek. Zodra de uitzetlijst leeg is, keert de software vanzelf terug naar het beginscherm.