Stonex S5: professionele GPS voor smartphone en tablet

Deze kleine, robuuste en zeer geavanceerde mobiele GNSS ontvanger maakt het mogelijk de positienauwkeurigheid te verbeteren van elke smartphone, tablet en notebook. In een handomdraai koppelt u de slimme Stonex S5 GNSS ontvanger draadloos met uw apparaat en u bent klaar om aan de slag te gaan. We kunnen dus wel spreken van een doorbraak in de geo-ict.

De Stonex S5 maakt gebruik van de meest moderne communicatietechnologie. Hoewel men natuurlijk de oude vertrouwde Bluetooth verbinding kan gebruiken, is de S5 ook uitgerust met WiFi voor een efficiënte, snelle en betrouwbare dataverbinding met externe apparaten. Het maakt niet uit welke software er op het apparaat staat, de S5 laat zich met alles koppelen. Door de gebruiksvriendelijke webinterface is de S5 een zeer aangenaam apparaat om mee te werken en zal dan ook op een actieve manier worden gebruikt.

De S5 beschikt over maar liefst 372 kanalen en ondersteunt verschillende satellietsignalen zoals GPS, GLONASS, Galileo en BeiDou, zodat overal met hoge precisie gewerkt kan worden. Tevens ondersteunt de S5 EGNOS correcties. Dankzij het geïntegreerde 3.75G modem kan de S5 gebruik maken van alle beschikbare VRS netwerken, zodat correcties direct worden ontvangen en dat zonder de verbinding van de gekoppelde smartphone of tablet bezet te houden.

De Stonex S5 is in combinatie met SBAS submeter nauwkeurig en behaalt met netwerk-DGNSS correcties zelfs een precisie tot een decimeter. De submeter nauwkeurigheid is altijd beschikbaar zonder de noodzaak om betaalde toegevoegde services te koppelen. Nog een bijkomend voordeel: door zijn beperkte afmetingen en het lage gewicht is de S5 gemakkelijk in gebruik en dankzij de krachtige ingebouwde batterij gaat deze een volledige werkdag mee.

Vele sectoren zijn gebaat bij gebruik van de Stonex S5. Denk hierbij aan openbare verlichting, milieukunde, geotechniek, GWW en land- en tuinbouw. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van de duizenden potentiële gebruikers. De S5 is reeds geschikt voor alle door Geodirect geleverde software producten (waaronder Geolantis.360, KLIC Viewer en SurvCE) en daarnaast tientallen andere GIS en kaarten apps voor positiebepaling en data inwinning, zoals Collector for ArcGIS, TerraIndex en Gappless.

Meer informatie