Volledig digitaal verwerken van VIAG afpersgegevens in Synfra én DSP

EURO-INDEX en Geodirect zijn een unieke samenwerking aangegaan om een volledig digitaal proces te bewerkstelligen rondom het afpersen van gasleidingen conform de VIAG werkinstructies. De samenwerking tussen EURO-INDEX en Geodirect is ontstaan op initiatief van Hans van de Ven van aannemersbedrijf Hurkmans, in samenwerking met Netbeheer Nederland en Enexis. Door het digitaliseren van de afpers-rapportages en de geautomatiseerde uitwisseling conform de XML standaard is een flinke stap gezet in het ondersteunen van het totaalproces en de volledige ketenintegratie.

EURO-INDEX ontwikkelde de S4600 ST serie (blauwe lijn), compacte digitale handhelds voor het meten van druk en drukverschil van niet-corrosieve, niet-agressieve, niet-visceuse en niet-kristalliserende gassen. Dit toestel wordt door de monteurs bij de meeste netbeheerders en aannemers gebruikt voor het digitaal meten volgens de VIAG werkinstructies van o.a. drukverschil, voordruk, branderdruk, beproevingsdruk voor gasleidingen en gasdistributiedruk.

Doordat de apparaten zijn uitgerust met Bluetooth Smart communicatie hebben de programmeurs van Geodirect een directe koppeling in de Geolantis COLLECTOR app kunnen realiseren. Voor de geautomatiseerde oplevering is gekozen voor de gestandaardiseerde XML berichtenuitwisseling. Daarnaast wordt ook volledig automatisch een PDF document opgeleverd. Het invullen van papieren formulieren is door de directe integratie van de S4600 ST-serie volledig komen te vervallen, zodat de kans op fouten door handmatige handelingen naar nul is teruggebracht.

De Geo-ICT oplossingen van Geodirect sluiten naadloos aan op Synfra, het Digitaal Samenwerking Platform (DSP) en platform Citadel en is hierdoor uniek in de markt. Wilt u meer informatie over de integratie van druk(verschil) meters voor VIAG toepassingen in de Geolantis COLLECTOR app? Neem dan contact op met Jody Janssen via telefoonnummer 0297-769101.

Website EURO-INDEX
Website Hurkmans Groep
Website Netbeheer Nederland
Website Enexis