Landmeten met een drone: efficiënter, goedkoper en nauwkeuriger

Landmeten met een drone biedt veel mogelijkheden en voordelen voor bedrijven die werken binnen de bouw & infra. Met een drone kunt u eenvoudig op lastige plaatsen komen en brengt u grote projecten in kaart die eerst moeilijk of niet in kaart konden worden gebracht. Geodirect helpt bedrijven hun werkzaamheden letterlijk naar een hoger niveau te tillen met drones voor mapping en de juiste drone software.

Rijke data

Topografische metingen uitgevoerd met een drone hebben dezelfde kwaliteit als metingen die worden uitgevoerd met conventionele apparatuur. Maar inmeten met een drone gaat tot vijf keer sneller. Dat betekent dus meer efficiëntie en lagere kosten.

Verder is de verkregen data vele malen rijker. U krijgt een veel beter beeld van de werkelijkheid. Het meten van moeilijk bereikbare punten is geen enkel probleem met een drone. Waar een landmeter op de grond uren bezig is, heeft een drone in minder dan een uur hetzelfde gebied gedetailleerd in kaart gebracht. Data die de drone verkrijgt, kan met de juiste softwareprogramma’s eenvoudig worden ingelezen in de systemen.

Zeer nauwkeurig

De uiteindelijke kwaliteit van en nauwkeurigheid van meten met een drone hangen af van het type drone, de cameraresolutie en de methodes die worden toegepast om de luchtfoto’s te geolokaliseren.

Geodirect levert een meetdrone waarmee iedereen kan werken: de WingtraOne. Onder de juiste omstandigheden haalt deze drone een absolute nauwkeurigheid van 1 cm en 0,7 cm/px GSD. De WingtraOne kan verticaal starten en landen als een quadcopter.

Wij helpen u verder

Steeds meer bouw- en infrabedrijven zien de toegevoegde waarde van dronemapping. Geodirect helpt bedrijven met het optimaliseren en verduurzamen van werkprocessen waarbij plaatsbepaling en geo-informatie een rol spelen. Onze vakspecialisten hebben passie voor positioneringstechnologie en weten bedrijven op basis van ruime praktijkervaring écht verder te helpen. Naast adviseren, trainen en ondersteunen wij gebruikers om optimaal te kunnen werken met landmeetkundige inwinningsapparatuur en software voor digitaal inmeten en het verwerken, visualiseren en delen van geo-informatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van dronemapping? Neem contact op: wij helpen u graag verder.