Sponsoring Holland Drilling Scan Covery Trial

Geodirect sponsort Team Holland Drilling tijdens de Scan Covery Trial, een autosport evenement waarbij ze in tien dagen ruim 7.000 kilometer afleggen in Scandinavië met veel sneeuw, ijs en temperaturen tot beneden –45 graden Celsius. De 8e editie gaat op vrijdag 5 januari van start en de finish is op zondag 14 januari 2018.

De Scan Covery Trial 2018 (www.scanct.nl/2018) wordt gereden door een kleine 100 teams. Deelnemen aan dit evenement is een behoorlijke uitdaging, die René Derks en Ronald van Krieken als team Holland Drilling met wedstrijdnummer 83 aangaan. Holland Drilling koppelt de sponsoring voor deelname aan een goed doel en zal een groot deel doneren aan de Bontius Stichting, die onderzoek verricht naar erfelijke netvliesaandoeningen. 

Erfelijke aandoeningen van het netvlies zijn ernstige oogziektes die al op jonge leeftijd kunnen leiden tot blindheid. Het netvlies is de dunne binnenbekleding van het oog, waar de lichtgevoelige cellen zitten, de staafjes en de kegeltjes. Tot op heden is er geen goedgekeurde behandeling voor deze patiënten in Nederland, maar voor een aantal vormen van deze ziekte wordt internationaal en binnen Nederland onderzoek gedaan naar behandelmogelijkheden, zoals gentherapie.

Het is van groot belang om in te schatten voor welke patiënten deze behandelingen het nuttigst zullen zijn en wanneer deze behandeling het beste kan worden gegeven. Hier is nog heel weinig over bekend. Het doel van het onderzoek is daarom om de klinische kenmerken en de prognose van patiënten met erfelijke netvlies aandoeningen in kaart te brengen.

Website Scan Covery Trial
Website Bontius Stichting
Website Holland Drilling