Geodirect aangesloten bij de KNVvL

Speciaal voor professionele drone piloten heeft de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart de afdeling drones opgezet. Onder deze afdeling vallen uitsluitend piloten die drones binnen het kader van de ROC-Light ontheffing voor commerciële doeleinden inzetten.

Door ons lidmaatschap steunen wij de KNVvL bij het behouden van de luchtvaartactiviteiten in Nederland en kunnen zij ervoor zorgen dat het vliegen met drones voor zakelijke doeleinden mogelijk is en blijft. De KNVvL biedt leden de mogelijkheid om een voordelige WA-verzekering voor drones af te sluiten, die verplicht is bij een ROC-Light ontheffing. Deze collectieve verzekering, waar ook de drones die wij inzetten voor demonstratie doeleinden zijn ondergebracht, loopt via de gerenommeerde organisatie Driessen & Rappange.

Het KNVvL Examinering instituut (KEI) is door het ministerie aangewezen om theorie examens te verzorgen voor minidrones. Met een certificaat van het KEI kan de ROC-Light ontheffing bij de Inspectie Leefomgeving en Transport worden aangevraagd.

Meer informatie:
Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart
Driessen & Rappange Verzekeringen