Pix4Dmapper instructievideo’s

Benieuwd hoe Pix4Dmapper dronemapping software werkt? Volg de instructievideo´s op deze pagina om een vliegende start te maken. Nieuwe video´s worden toegevoegd zodra ze beschikbaar zijn.

Pix4Dmapper tutorial 1

Aan de slag met uw eerste Pix4Dmapper project

We helpen u in deze Pix4Dmapper instructievideo bij het uploaden van afbeeldingen (of u kunt een voorbeeldproject gebruiken), de beste technische instellingen om uw Pix4Dmapper project te corrigeren en te verwerken. U maakt een 3D-reconstructie van afbeeldingen met uitvoer data, waaronder een puntenwolk, 3D-mesh, orthomosaic en meer.

Pix4Dmapper tutorial 2

Nauwkeurig georefereren in Pix4Dmapper

In deze Pix4Dmapper instructievideo geven we uitleg over nauwkeurig georefereren in Pix4Dmapper, inclusief enkele essentiële stappen die moeten worden genomen voordat afbeeldingen worden verkregen (en wat te doen in plaats daarvan als dat niet mogelijk is). Nauwkeurig georefereren situeert uw dronemapping project, stelt u in staat maatregelen te nemen en de beeldverwerkingstijd te verbeteren.

Pix4Dmapper tutorial 3

Meet afstanden, oppervlakken en volumes in 3D

In de vorige Pix4Dmapper instructievideo zijn we aan de slag gegaan met Pix4Dmapper en benadrukten we het belang van nauwkeurig georefereren (en hoe dit te bereiken). In deze video wordt uitgelegd hoe u nauwkeurige metingen kunt verrichten in uw 3D-model of orthomosaic.

Pix4Dmapper tutorial 4

Nauwkeurige kaarten en 3D-modellen met knooppunten

Tie points, ATP’s, MTP’s, GCP’s, controlepunten en check-shots – hoe u deze stap ook noemt, het is essentieel voor het maken van nauwkeurige 3D-modellen en kaarten in Pix4D. In deze instructievideo leggen we uit hoe afbeeldingen gekoppeld kunnen worden voor een meer accurate reconstructie van de werkelijkheid. Plus: heeft u grondcontrolepunten nodig en wanneer en waar moet u ze toevoegen?

Pix4Dmapper tutorial 5

Projecten samenvoegen in Pix4Dmapper

Leer in deze instructievideo hoe u projecten samenvoegt in Pix4Dmapper. Beheer grote projecten of combineer nadir, schuine en terrestrische afbeeldingen in een enkele uitvoer.

Pix4Dmapper tutorial 6

Verbeter uw projecten met de mosaic Editor

In deze Pix4Dmapper instructievideo behandelen we de basisprincipes van de mosaic editor, waaronder verwijderen van ghosting en andere artefacten, kleuren mapping en het uiterlijk van uw laatste orthomosaic kaart verbeteren.

Pix4Dmapper tutorial 7

Sequoia Camera

De Multi-spectrale Sequoia camera legt informatie vast van zowel zichtbaar als onzichtbaar licht, waardoor betere gegevens worden verkregen. In deze Pix4Dmapper instructievideo behandelen we het gebruik van de Sequoia, de instellingen en hoe afbeeldingen in Pix4D kunnen worden verwerkt.

Pix4Dmapper tutorial 8

Pix4Dmapper Index Calculator

De Pix4Dmapper Index Calculator is een hulpmiddel voor precisielandbouw. Hiermee kunt u o.a. een indexkaart / indexraster genereren waarbij de “kleur” van elke pixel wordt berekend met behulp van een formule die verschillende banden van de reflectiekaart(en) combineert.

Pix4Dmapper tutorial 9

Hoe maakt u een 3D “fly-through” video animatie in Pix4D?

Pix4Dmapper tutorial 10

Kwaliteit en nauwkeurigheid garanderen in Pix4Dmapper

Bekijk deze video om alles te weten te komen over de kwaliteitsbeoordeling in Pix4Dmapper. We bekijken vier verschillende methoden (visuele inspectie reconstructie, kwaliteitsrapport, projectie rayCloud, controlepunten) om ervoor te zorgen dat uw project er goed uitziet en nauwkeurig is in Pix4Dmapper.

Pix4Dmapper tutorial 11

Orthoplane: leer hoe u een orthomosaic maakt van een gevel met Pix4D

Pix4Dmapper tutorial 12

Aan de slag met Pix4Dmodel

Alles wat u moet weten over het maken van 3D-modellen met Pix4Dmodel.

Pix4Dmapper tutorial 13

Automatische DTM-generatie en contourlijnen

Wat is een DTM? Wat is het verschil tussen een DTM en een DSM. Hoe verhouden ze zich tot contourlijnen? Bekijk deze video voor meer informatie over het automatisch genereren van een DTM in Pix4Dmapper drone software.

Pix4Dmapper tutorial 14

Hoogte en verticaal coördinatensysteem

Wat is een verticaal coördinatensysteem? Leer hoe u hoogten kunt meten in Pix4Dmapper drone software.

Pix4Dmapper tutorial 15

Een nieuw cameramodel toevoegen in Pix4Dmapper

Staat uw camera niet in de cameramodeldatabase? Of misschien heeft u twee lenzen? Leer in deze instructievideo hoe u een cameramodel toevoegt aan de database voor kalibratie.

Pix4Dmapper tutorial 16

De verwerkingstijd van drone projecten verlagen

Voordat u deze instructievideo bekijkt: met de nieuwste release van Pix4Dmapper is de verwerkingstijd al met 25% afgenomen.

Pix4Dmapper tutorial 17

Aan de slag met de Pix4Dcapture app voor Android en iOS

Leer hoe u snel aan de slag kunt met de Pix4Dcapture app. Deze instructievideo bevat ook enkele basis probleemoplossingen.

Pix4Dmapper tutorial 18

Bewerken van de 3D pointcloud

Als u ruis/kenmerken wilt verwijderen of punten in groepen wilt classificeren, dan leert u in deze instructievideo hoe u de 3D-puntenwolk kunt bewerken.

Als u vragen heeft naar aanleiding van de instructievideo´s, neem dan gerust contact met ons op. Onze Support Engineers staan voor u klaar!