Geodirect door Wingtra aangesteld als distributeur

Het in Zwitserland gevestigde Wingtra, ontwikkelaar en producent van de WingtraOne VTOL (vertical take-off and landing) fixed-wing drone heeft een distributieovereenkomst getekend met Geodirect, dé toonaangevende leverancier van Geo-ICT oplossingen. Als onderdeel van Nexterdays Solutions is Geodirect actief in Nederland, België, Luxemburg, de Nederlandse Antillen en Suriname.

“Het is onze ambitie om de beste en meest efficiënte oplossingen te bieden om de processen van onze klanten te optimaliseren. De steeds veranderende en strenger wordende regelgeving, noodzakelijke kostenreducties en duurzaamheidsfactoren, vragen om innovatieve antwoorden. Met de WingtraOne VTOL drone heeft Wingtra de absolute benchmark ontwikkeld op het gebied van 3D dronemapping, waarmee onze klanten daadwerkelijk het verschil kunnen maken. We zijn verheugd om de WingtraOne aan onze oplossingenportfolio toe te voegen en zijn er trots op dat we deel mogen uitmaken van de verdere groei van Wingtra met dit partnerschap”, aldus Walter van Dolen, Managing Director van Geodirect.

“Geodirect staat in de geo-sector bekend om de kennis en kunde die ze hebben op het gebied van onder andere GNSS plaatsbepaling, 3D scanning, mobiele GIS toepassingen en dronemapping oplossingen. Door onze gedeelde visie, de obsessieve focus op klanttevredenheid en de unieke marktbenadering is Geodirect voor ons dé partij om Wingtra als distributeur te vertegenwoordigen,” zei Wingtra Sales Manager, Terence Thiel.

“Tijdens de vele gesprekken en de technische trainingen ter voorbereiding op deze samenwerking, toonde het team van Geodirect aan dat ze het belang en de kostenbesparingen van dronemapping als geen ander begrepen, een enorm bereik voor het product hebben en de technische ervaring in het veld om een geweldige partner te zijn. Ik kijk ernaar uit om vooral veel ‘Oranje’ Wingtra-Ones in Nederland te zien rondvliegen en ons partnerschap verder uit te breiden.”

Dankzij de verticale start- en landingsmogelijkheden kan de WingtraOne opstijgen en landen als een quadcopter en, zodra de gewenste hoogte bereikt is, vliegen als een fixed-wing UAV. Deze nieuwe technologie elimineert het risico op schade en ongelukken tijdens de landing, zorgt ervoor dat de drone zwaardere en dus betere sensoren kan dragen (zoals de 42MP Sony RX1R II) en hele grote gebieden kan bestrijken.

De post-process kinematics (PPK) upgrade zorgt ervoor dat de WingtraOne een nieuw nauwkeurigheidsniveau bereikt. Dankzij de state-of-the-art PPK module en de hoogste kwaliteitssensoren behaalt de WingtraOne een (volledig onderbouwde) nauwkeurigheid van 1 cm, zonder de noodzaak om grondcontrolepunten te gebruiken.

Bezoek voor meer informatie de WingtraOne productpagina.