Civieltechnisch ingenieursbureau in een 3D-jasje

“De juiste prijs-kwaliteitsverhouding, super strak en zakelijk wanneer nodig, maar prettig in de omgang als het kan.” Dat zijn de woorden van Barry van Es, eigenaar van Civieltechnisch Ingenieursbureau BVE Infra B.V. op Texel, als hem wordt gevraagd naar zijn samenwerking met Geodirect uit Mijdrecht.

Barry van Es - BVE Infra

Texel en Mijdrecht liggen niet naast elkaar. Toch hebben de twee organisaties elkaar gevonden. Hoe dat heeft plaatsgevonden tijdens de eerste groeispurt van BVE Infra B.V., is een mooie anekdote. “Ik had een GPS-systeem nodig. Een GPS huren of iemand inschakelen was, vooral gezien de locatie op Texel, niet rendabel. Via Marktplaats kwam ik in contact met een ingenieursbureau dat een Stonex S9 aanbood. Een mooi stukje apparatuur, maar vanuit Marktplaats kreeg ik uiteraard niet de juiste ondersteuning. Geodirect stond wel voor me klaar, met de juiste support en de service en het onderhoud waar ik naar zocht.”

Duurzame relatie
Vanaf 2016 is de relatie uitgebouwd. Een duurzame relatie, zoals Barry aangeeft. Zijn arsenaal bestaat inmiddels uit een Phantom-4 RTK drone voor fotogrammetrie, een Stonex X300 3D-scanner, een Stonex F6 handscanner, een Stonex R35 Total Station en een Stonex XH120 SLAM 3D-scanner. Geleverd door Geodirect, inclusief alle bijbehorende software en support. Uiteraard heeft Barry geïnvesteerd in het zich eigen maken van de apparatuur en software. Hij volgde trainingen en heeft korte lijntjes met de supportafdeling van Geodirect. Maar ook zijn eigen nieuwsgierigheid en liefhebberij voor de verschillende “gadgets” motiveerden hem om zich de ins-&-outs eigen te maken.

Dat er een duurzame relatie is ontstaan, is tweeledig volgens Barry. “De ervaringen met Geodirect zijn goed. De support is on-point en de middelen hebben een unieke prijs-kwaliteitsverhouding op de markt. Het hebben van één leverancier heeft daarnaast echt voordelen, zoals bij het koppelen van meetapparatuur met de huidige en toekomstige software en het koppelen van de hardware onderling. Het is prettig om zeker te zijn van goed en professioneel onderhoud.”

BVE Infra B.V.
Zoek je BVE Infra B.V. op internet op, dan kom je bedrogen uit, want een bedrijfswebsite bestaat nog niet. Wel kun je Barry vinden via zijn profiel op LinkedIn. En het loopt storm. Wat maakt Barry en BVE Infra B.V. zo gewild? Zijn locatie misschien, maar volgens de eigenaar van BVE Infra B.V. is het vooral de integratie van de specifieke systemen die hij inzet om zijn eigen workflow te ondersteunen. Voor hemzelf betekent dit een grote tijdsbesparing; hij heeft altijd de juiste middelen voor de klus en de zekerheid van support op maat. Voor zijn opdrachtgevers vertalen deze benefits zich in de garantie dat zij snel en nauwkeurig de juiste resultaten krijgen.

Barry: “Ik ben uitgegroeid van éénpitter tot B.V. De samenwerking met Geodirect heeft daar zeker aan bijgedragen. We gaan binnenkort zelfs uitbreiden. Er is een nieuwe vestiging gepland in Alkmaar, waar het allemaal is begonnen.”

Kader:
Project op weg naar noord.
BVE-Infra ondersteunde onder andere tijdens dijkverzwaringen op Texel en het traject Nieuwlandweg-Postweg.
Op www.opwegnaarnoord.nl is meer informatie te vinden over dit laatstgenoemde project.