Wingtra onthult nieuwste multispectrale camera: de MicaSense RedEdge-P

Precisielandbouw en milieuonderzoek kunnen een aanzienlijke boost in nauwkeurigheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit verwachten met Wingtra’s nieuwe MicaSense RedEdge Panchromatic (RE-P). Met dezelfde vijf banden vastleggend als de beproefde RedEdge-MX, introduceert de RE-P een panchromatische sensor voor verbeterde resolutie, levensechte details en krachtige RGB-uitvoermogelijkheden. Speciaal is de pan-gescherpte resolutie van RE-P het dubbele van die van de MX, met een driemaal hogere opnamesnelheid, wat betekent dat je lager kunt vliegen om de resolutie nog meer te verbeteren.

Wingtra MicaSense RedEdge-P

Wat is panchromatische beelden en hoe werkt het?
Multispectrale afbeeldingen omvatten nauwkeurige smalle lichtbanden die door elke pixel worden vastgelegd. Omdat de banden zo smal zijn, is het beschikbare licht over een pixel zwakker. Dus het vergroten van de pixelgrootte is de manier om voldoende licht binnen te laten om afbeeldingen te laten uitkomen. Maar hoe groter de pixel, hoe slechter de ruimtelijke resolutie. Door nog een sensor toe te voegen om zwart-wit vast te leggen, wordt het mogelijk om grijswaardengegevens vast te leggen met een hogere ruimtelijke resolutie. Pansharpening is de versmelting van die grijswaardenbeelden met een hogere resolutie met multispectrale beelden. Panchromatische beelden bieden daardoor spectrale inzichten met scherpere randen die niet alleen nauwkeuriger, maar ook fotorealistischer zijn.

De RE-P biedt panscherpe uitvoerresoluties van 2 cm (0,8 inch) vliegend op 60 m (197 ft). Dit is tweemaal de grondresolutie van RedEdge-MX. Deze voorheen onbereikbare multispectrale resoluties zijn te danken aan zowel de 5,1 MP panchromatische sensor als de snellere beeldopnamesnelheid – drie frames per seconde. U kunt ook handige digitale hoogtemodellen extraheren, net zoals u zou doen met een 24 MP RGB-sensor. En het is niet nodig om uw software te wijzigen.

De MicaSense RedEdge Panchromatische camera maakt levensechte RGB-uitgangen mogelijk, evenals een nieuwe industriestandaard, met ten minste twee keer de multispectrale resolutie als de RedEdge-MX.
Video met dank aan MicaSense.

Verken analyses die mogelijk zijn met de WingtraOne GEN II en de RE-P-payload

Wingtra drone analyse image

Bovenstaande foto is maar één voorbeeld van de beschikbare analyses op basis van de door de WingtraOne en de RE-P-payload verzamelde data.

De WingtraOne GENII RE-P-lading wordt op 1 juni 2022 verzonden en belooft de resultaten en veldefficiëntie naar een hoger niveau te tillen voor milieumonitoring, inspectie en onderzoek, evenals voor landbouw.