Strengere richtlijnen bij huisaansluitingen vanuit het DSP

Geodirect richt zich op het optimaliseren en verduurzamen van werkprocessen, waarbij plaatsbepaling en geo-informatie een rol spelen. Nu het DSP de richtlijnen aanscherpt zien wij nog meer de relevantie van de investeringen en ontwikkelingen op het gebied van “De Digitale Monteur”.

Centimeternauwkeurig digitaal inmeten

Werken met de juiste middelen
Het Digitaal Samenwerkingsplatform (DSP) heeft besloten om vanaf 1 oktober de richtlijnen aan te scherpen op het gebied van nauwkeurige en betrouwbare dataregistratie. Koren op de molen van Geodirect, die als koploper op dit gebied gezien mag worden. Met de middelen van Geodirect is een partij bijvoorbeeld in staat om in korte tijd centimeternauwkeurig in te meten en communicatiestromen volledig geautomatiseerd af te handelen middels Stonex GPS-systemen en het gebruiksvriendelijke Geolantis.360 softwareplatform.

Digitaal is de nieuwe norm
Partijen die zijn aangesloten op het DSP, in de bodem actief zijn en momenteel nog analoog met behulp van een meetlint inmeten, zullen de gevolgen van de nieuwe richtlijnen snel merken. De inzet vanuit het DSP is betrouwbare, digitale vastlegging van nauwkeurig gemeten data. Het doel is niet alleen vermindering van onnodige en foutgevoelige papier- en communicatiestromen, maar ook het tegengaan van de daaruit komende graafschades (maatschappelijk hinder).

Win-win situatie
Geodirect investeert al jaren in de optimalisatie van eerdergenoemde werkprocessen, biedt trainingen op maat aan, aan partijen die vanuit analoge processen (of niet geoptimaliseerde digitale processen) een stap willen zetten naar de toekomst; hun concurrentiepositie willen verstevigen, tijd- en kosten willen besparen op hun werkprocessen en nu willen voldoen aan de strengere richtlijnen van het DSP.

De monteur “in de put” kan met Geodirect rekenen op een betrouwbare, prettige en professionele werkwijze. Specialistische kennis wordt overgenomen door software, de arbeidsintensiviteit neemt af, maar het resultaat is optimaal.

Meer informatie vindt u hier of neem contact op met ons om uw situatie en mogelijkheden te bespreken!